Hej HALLÅ 2017! – let´s KÖTTA!

Det finns såklart mycket att skriva om det gångna året. Bara den saken att sakteliga få bli äldre. För mig innebär det att ryggsäcken jag har på ryggen innehåller mer än vad den gjorde för något år sedan, inte tyngre att bära, men med lite mer innehåll, lite mer bas, lite fler nyanser av färg.

Jag tittar ner på mina smala händer och tänker, inte nu och inte tidigare tar jag det för givet att jag ska få se dessa händer gråa och rynkiga, men jag hoppas det så innerligt. På Matilda Rapaports begravning tänkte jag på bergen, på platserna vi varit på, tänkte på Estelle Balet, tänkte på deras familjer och på min egen. Det har varit dagar ute bland de stora bergen då jag skrikit av lycka inombords “skulle jag dö idag, skulle det nästan inte göra något, för det jag får upplevt hitintills är fantastiskt!” Sedan ståendes där på en begravning känner jag vilken smärta som finns kvar i luften efter en bortgång.

Nu är det 2017, 26januari ska jag köra säsongens första tävling Big Mountain Hochfügen. Sommarträningen jag har i ryggen gör att jag känner mig fysiskt stark, smidig. Mentalt har det varit väldigt utmanande, för att jag ifjol placerade mig alldeles utanför Freeride World Tour toppen och måste nu kvala mig tillbaka in genom qualify serien. Det är en väldig svacka att ta sig ur vill jag lova och så otroligt mycket jobb, men det är värt det. Det VET JAG!

 

Share this Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × two =