Linnéa A Damberg, Osteopat D.O. i Östersund

Som så många gånger förut när min kropp känns sliten så sätter jag mig på tåget från Fränsta till Östersund, för ett besök hos min osteopat Linnea. Sedan olyckan i Frankrike (läs inlägg), har jag besökt Linnea två gånger. Senast nu idag. Det som är glädjande är att efter dagens besök avslöja Linnea att hennes känsla är att min rehabilitering har gått otroligt fort och att hon hade velat säga förra veckan att jag skulle bara glömma nästa tävling i Slovakien, men att hon idag häpnas hon över hur snabbt min kropp återhämtar sig.

————————————————————————————-

Berätta Linnea, vad undersöker och behandlar du som D.O. osteopat?

Jo, själva grundsyftet med denna osteopati behandling är att se till så att kroppen får läka och återhämta sig i en god position utan snedställningar eller spänningar.
Du Lotten hade riktigt starka spänningar i bindväv/fascia vilket är vanligt efter krascher/olyckor/trauman.
Det var i huvudsak spänningar i fascian i bäckenet (korsbenet närmare bestämt) och vidare upp längs den fascia och de ligament som löper längs med ryggen upp mot huvudet samt i huvudet där du slog i.
Behandlingen var försiktig eftersom din läkningsprocess fortfarande pågår (därav smärtan) och gick ut på att släppa på de spänningar som fanns för att balansera upp kroppen till en neutral position.
Fascian omsluter varje liten del i kroppen (skelettdelar, muskler, nerver, organ) och håller även ihop alla delar till en helhet. Fascia är väldigt rik på de nerver som sköter proprioceptionen dvs vår förmåga att avgöra kroppens position samt balansen. Dessa funktioner kan därför påverkas av snedställningar och spänningar..

————————————————————————————————-

Wow, det bästa med att få vara idrottare är att jag lägger otroligt mycket tid på att förstå min kropp och knopp. Längs den vägen jag finner jag fram till människor med kompetens som jag klaffar med. Det är superhäftigt. Tack Linnea och imorgon yogar vi tillsammans på ett event här i Åre. Sedan ska jag nog filma/fota lite med SKISTAR. Imorgon kommer världens bästa Per-Magnus. Lördag morgon intervju på TV Åre, sedan lördag kväll nattskidåkning hemma i Fränsta på Getberget. Om kroppen/knoppen säger att JA! 🙂

Share this Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − 3 =